Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на предни и задни пружини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Гайковерт нямам от къде да намеря, а не ми се купува само заради това.
    Вариант за гайковерт е единствено да проверя в 2 фирми който дават инструменти под наем та ако има там.... но ме съмнява да има.

Пък ако някой колега има и го дава под наем може да пише ЛС.
    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Тогава като ги свалиш и отиди до някоя гумаджийница/сервиз.
      ex - 147 16v multijet

Comment

Това го мислих, но нали трябва да отвия гайката 22 която е отгоре на задните амортисьори за да ги извадя ?

Или могат да излязат и без да я отвия ??
        147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Колега STU моля обясни за въпросното "отбелязване" от пост номер 5,че съм чел,че много сериозно човек може да се наиграе ако не белжи .Благодаря предварително.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Аз ги сменях миналото лято и вече нямам точен спомен, но самата планка с тампона от горната страна на амортисьора стои в точно определена позиция спрямо вилицата, и впоследствие трябва да се постави в същата.Когато се огледа добре може и да не се бележи,тъй като се вижда как трябва да легне спрамо ботуша и вилицата, просто трябва да се внимава когато се поствя.Ако се огледа добре преди да се отпуснат скобите няма какво толкова да стане, просто пак трябва да се свие леко пружината за да се намести планката и тампона.Може и да се бележи за по лесно и сигурно.Скобите няма как да се стягат с лула или ключ, аз ги стягах с тресчотка, и падна голямо въртене, на другият ден имах мускулна треска!
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
            X